Oko Gotzea se stvara tim za napad na vrh Bundeslige
Foto - EPA

Odlazi u Herthu?

Oko Gotzea se stvara tim za napad na vrh Bundeslige

M. Šljivak

Mario Gotze napustit će redove Borussije iz Dortmunda na kraju sezone.

Ovom 27-godišnjem ofanzivcu ugovor sa njemačkim velikanom ističe na kraju sezone, a prema svemu sudeći, klub mu neće ponuditi nastavak saradnje.

Zato bi Gotze karijeru mogao nastaviti u redovima berlinske Herthe. Klub iz glavnog grada Njemačke u narednim godinama želi napasti sam vrh Bundeslige, a prvi koji bi mogao stići u redove ovog tima je Gotze.

Ipak, za sada je plata popriličan problem. Fudbaler zarađuje 10 miliona eura godišnje uz dodatne bonuse, što je za Herthu previše, usprkos činjenici da su nedavno dobili značajnu financijsku pomoć.

Međutim, ako pristane da koliko-toliko smanji zahtjeve oko plate, Gotze će sasvim sigurno postati novi član tima iz Berlina, koji će tako oko njega početki graditi novi tim.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Gotze je karijeru počeo u Borussiji. Jedan dio karijere je proveo u minhenskom Bayernu, ali se 2016. godine vratio u Dortmund.

Navijači mu međutim nikad nisu oprostili prelazak u redove velikog rivala, pa ih sasvim sigurno neće previše boliti ni njegov odlazak u Herthu.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi