Bild: Bičakčić u Bundesligi najbolji u zračnim duelima
EPA

Borussijin Akanji prednjači na zemlji

Bild: Bičakčić u Bundesligi najbolji u zračnim duelima

Reprezentativac BiH Ermin Bičakčić u jednom segmentu je daleko najbolji u Bundesligi.

Za razliku od nekih ranijih godina, Bičakčić je danas jedini igrač iz Bosne i Hercegovine koji redovito igra u Bundesligi. Ni dolazak novog trenera nije se pretjerano odrazio na njegov status u Hoffenheimu, što i ne čudi, ako se uzmu u obzir podaci koje je objavio tamošnji ugledni list Bild.

Bild je sproveo istraživanje i ustanovio kako je u zračnim duelima daleko najbolji upravo Bičakčić.

"Bičakčić u prosjeku osvaja 91 posto zračnih duela po utakmici, dok u duelima na zemlji prednjači Borussijin Manuel Akanji. Po utakmici ih u prosjeku osvaja 71 posto", piše ovaj list.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Ove sezone Bičakčić je nastupio na ukupno jedanaest utakmica u Bundesligi, a uspio je pritom i da se kao defanzivac dva puta upiše u strijelce.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi