Oprostio se od saradnika

Guardiola o odlasku Artete: Snove morate pratiti

Poslije tri i pol godine saradnje Mikel Arteta odlučio je okončati svoju epizodu u Manchester Cityju.

Španac je u proteklom periodu bio 'desna ruka' Pepu Guardiolu, no u međuvremenu prelomio je da započne samostalnu karijeru i prvi angažman imat će u Arsenalu za koji je svojedobno igrao.

U Manchester Cityju nisu bili oduševljeni zbog Artetine odluke da Etihad zamijeni Emiratesom, posebno Pep Guardiola, no na kraju mu je poželio sreću u novoj sredini.

"Odlučio je da ode tamo, a kada imate san, morate da ga pratite. Arsenal je bio važan dio Mikelove karijere, jedan je od najboljih klubova u Engleskoj. Mi mu želimo sve najbolje. Siguran sam da će tamo uraditi odličan posao", rekao je Guardiola.

Građani su, dodajmo i to, od Arsenala dobili dva miliona funti na ime obeštećenja.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.