Arteta nakon preuzimanja Arsenala: Ovo je velika čast
Foto: arsenal.com

Arsenal ima novog trenera

Arteta nakon preuzimanja Arsenala: Ovo je velika čast

Ono o čemu se nagađalo posljednjih sedmica konačno je dobilo potvrdu - Mikel Arteta je novi trener Arsenala.

Topnici su poslije serije loših rezultata nedavno smijenili Unaija Emeryja, a od tada gotovo da nije prošao dan da se pritom neko od trenerskih imena nije dovelo u vezu s Arsenalom.

Patrick Vieira, Carlo Ancelotti, Massimiliano Allegri, samo su neki od sjajnih stručnjaka koji su bili u opticaju da preuzmu klupu Arsenala, ali izbor je na kraju pao na bivšeg fudbalera Gunnersa Mikela Artetu koji je do sada bio samo pomoćnik Pepu Guardioli u Manchester Cityju.

Španac je s Arsenalom potpisao ugovor do ljeta 2023. godine, a prve impresije po dolasku u klub su više nego pozitivne.

"Velika čast. Arsenal je jedan od najvećih klubova na svijetu i ponosan sam što mi je ukazano povjerenje. Cilj mi je da se s Arsenalom borim za najbolje trofeje, uostalom to je ono čemu teže i u klubu, što sam i shvatio kroz razgovor sa Stanom i Kroenkeom", izjavio je Arteta za klupski sajt, dodavši:

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Realan sam i znam da se ne možemo podići preko noći. Međutim, momčad je mlada i puna talenta i potencijala. Zato vjerujem da možemo vratiti Arsenal tamo gdje pripada", poručio je. 

Arteta je, podsjećanja radi, u konkurenciji za klupu Arsenala bio i prije 19 mjeseci, ali klub se tada odlučio za Emeryja.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

PRAVIGAZIJA
Ne lazimo se MIKELE, 56SENAL I TROFEJI SU NA "VI"...pazi se ti Bournemoutha i Brightona, u par bodova ste..
0 2
yossarian
Uzdržite se komentara i psovanja MiaGazija Khalifi na svim njenim profilima, zapravo je uzbuđuju vaše psovke upućene njoj i njenoj ženskoj familiji.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi