Figo o bliskom odnosu s Guardiolom: S njim ništa nije bilo, ja volim žene
Foto - EPA

Dugo se špekulisalo da su homoseksualci

Figo o bliskom odnosu s Guardiolom: S njim ništa nije bilo, ja volim žene

M. Šljivak

Luis Figo i Pep Guardiola bili su saigrači u Barceloni od 1995. do 2000. godine.


U tom periodu dvojica sjajnih fudbalera su bili veliki prijatelji, a često su bili izloženi špekulacijama da su homoseksualci i da imaju romansu.

Figo je priznao da je između njih vladalo veliko prijateljstvo, ali je opovrgao sve priče da su homoseksualci.

"Guardiola je bio sjajan prijatelj i puno mi je pomagao. Bili smo i cimeri, ali između nas se ništa nije dešavalo. Ja volim žene", poručio je Figo.

Govorio je Figo i o igračima koji se deklarišu kao homoseksualci. Širom svijeta ih je sve više, ali niko iz La Lige nije javno istupio.

"Fudbal je okrutan. Igraš svake sedmice i sigurno da bi bili na udaru zbog toga, a ne zbog načina na koji odigraš. Siguran sam da niko ne otkriva da je homoseksualac zbog lične sigurnosti, a ne zbog jer ih je sram", istakao je Figo.

Portugalska legenda je komentarisala i aktuelnu političku situaciju u Kataloniji.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Tužno je gledati sve ono što se dešava. To je prekrasno mjesto i ljudi koji žive tamo nisu shvaćenii. Nešto im je obećano, ali vidjeti kako je grad podijeljen je tužno. Više volim da šutim o ovoj situaciji", rekao je Figo.

Figo je u dresu Barcelone odigrao 249 utakmica i postigao je 45 golova, ali je 2000. godine prešao u redove velikog rivala Real Madrida i time je sebi zatvorio vrata nekadašnjeg kluba.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi