Nova kvalitetna partija bh. reprezentativca

Važna pobjeda Korone, Kovačević upisao posljednji nastup?

Samir Mlaćo

Nogometaši Korone upisali su vrijednu pobjedu pred odlazak na zimsku pauzu. Naime, Korona je slavila u gostima kod trećeplasiranog Pogon Szczecina sa minimalnih 1:0.

Jedini pogodak na meču postigao je Pucko u 50. minuti, a bh. reprezentativac Adnan Kovačević pružio je još jednu kvalitetnu partiju.

Kovačević je sa kapitenskom trakom oko ruke komandovao odbranom Korone i na najbolji mogući način odradio svoj posao.

Ovo je Kovačeviću bio vjerovatno posljednji meč u dresu Korone. Naime, na njegovu adresu stiglo je nekoliko ponuda, a ugovor sa poljskmi timom ističe mu na ljeto.

Potražite više informacija na temu Ekstraklasa:

Zbog toga u Koroni vjerovatno neće praviti probleme pri realizaciji transfera, a obzirom da bi prodajom bh. reprezentaivca napunili kasu i spremni dočekali drugi dio sezone.

U Ekstraklasi ove sezone upisao je 19 pogodaka i dodao tri pogotka. U Poljsku je stigao na ljeto 2017. godine iz FK Sarajevo.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.