Bundesliga, 17. kolo

Bayern u finišu 'slomio' Wolfsburg, Leipzig ne posustaje

Pet utakmica 17. kola Bundeslige igrano je danas u trerminu od 15.30 sati, a pobjede su između ostalog upisale ekipe Bayern Minhena i Leipziga. 

Bayern je igrao na Alianz Areni protiv Wolfsburga, a do pobjede je stigao tek u samom finišu. Bavarci su slavili s 2:0 i to golovima Zirkzeeja i Gnabryja iz 85. i 89. minute.

Bayern je na ovaj način ostao u samom vrhu tabele jer sada ima 33 boda i treći je dok je Wolfsburg pao na 9. poziciju sa 24 boda.

Prvoplasirani tim prije ovog kola Red Bull Leipzig nastavio je nizati pobjede, a na Red Bull Areni ovog puta pala je ekipa Augsburga koja je izgubila s 3:1. Za domaće su pogađali Laimer, Schick i Poulsen, dok je jedini gol za goste postigao Niederlechner.

Leipzig ostaje lider sa 37 bodova, dok je Augsburg ostao 10-ti sa 14 bodova manje od današnjeg rivala.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

U ostalim utakmicama 17. kola Bayer Leverkusen je porazio u gostima Mainz sa 1:0, Koln je slavio protiv Werdera istim rezultatom dok su Schalke i Freiburg podijelili bodove jer su na VELTINS Areni odigrali 2:2.

U terminu od 18.30 sati u Berlinu se sastaju Hertha i Borussia Moenchengladbach.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.