Lewandowski odlazi na operaciju prepona

Bit će spreman za drugi dio

Lewandowski odlazi na operaciju prepona

Edmir Škorić

Robert Lewandowski je bio sjajan u 2019. godini, ali kraj iste donosi mu operativni zahvat.

Lewandowski će tokom vikenda odigrati meč protiv Wolfsburga, a odmah nakon toga ide na operaciju prepona.

No, na njegovu i na sreću Bayerna, slijedi zimska pauza u Njemačkoj, pa praktično Poljak neće propustiti nijedan meč svoje momčadi.

Poljak bi trebao biti potpuno spreman za utakmicu protiv Herthe 19. januara, što je potvrdio i trener Bavaraca Hans Flick.

"Robert će se nakon operacije u subotu podvrgnuti operaciji prepona", rekao je Flick novinarima u petak. "Ne želimo gubiti vrijeme. Morat ćemo vidjeti kako napreduje proces oporavka. Vrijeme njegovog odsustva bi trebalo biti od 10 do 14 dana", poručio je Flick.

Lewandowski je već postigao 30 golova u izvanrednoj prvoj polovici sezone, a 19 ih je stiglo u uvodnih 16 mečeva Bundeslige.

Uoči utakmice s Wolfsburgom, Bayern ima dosta problema i veliki broj povrijeđenih igrača.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Imamo 11 zdravih prvoligaša i pet mladih igrača", poručio je trener njemačkog kluba.

Bayern u subotu od 15.30 sati dočekuje Wolsfburg i to sa trećeg mjesta, pošto iza sebe ima Leipzig i Borussiju Moenchengladbach. Obje momčadi imaju po 34 boda, a Bayern i Borusia Dortmund po 30 bodova.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi