Ubjedljiv trijumf Katalonaca

Barcelona deklasirala Alaves, pogađao udarni trio

Admin Čaušević

Barcelona je godinu završila s ubjedljivim trijumfom. U 18. kolu La lige s ubjedljivih 4:1 na Nou Campu je poražen Alaves. 

Barcelona je protiv gostiju iz Baskije opravdala ulogu favorita i na kraju upisala zasluženj i visok trijumf uz pogotke najvećih zvijezda Lea Messija, Antoinea Griezmanna i Luisa Suareza.

Poslije prvog poluvremena domaći su imali dva gola prednosti na svom kontu. Prva ozbiljna prilika na utakmici donijela je i gol kada je u 14. minuti zabio Girezmann.

Drugi gol aktuelni prvak Španije gol postigćže u najboljem trenutku. Tik pred odlazak na odmor lijep gol poslije snažnog udraca zabio je Arturo Vidal.

Gosti iz Baskije su neštgo hrabrije ušli u nastavak pa su u 56. minuti vratili neizvjesnost u utakmicu. Glavom je pogodio Pere Pons.

Ipak, domaći ništa nisu prepustili slučaju. U 69. minuti po ko zna koji put do izražaja je došao kvaliteta Lionela Messija. Sjajni Argentinac je izdržao nekoliko duela i preciznim šutem sa 20-ak metara zabio svoj 13. prvenstveni gol.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Konačan rezultat je postavljen u 75. minuti kada je dosuđen penal za Barcelonu. Pomalo iznenađujuće penal je umjesto Messija izveo Suarez i sigurno pogodio.

Za Barcu sada slijedi dvosedmična pauza, a prvi meč u 2020. godini bit će gradski derbi protiv fenjeraša Espanyola.

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.