"Zbog Barcelone sam 2017. godine umalo završio karijeru"
Foto - EPA

Matuidi razmišljao o kraju nakon katastrofe

"Zbog Barcelone sam 2017. godine umalo završio karijeru"

Midhat Šljivak

Jedan od najvećih povrataka u historiji Lige prvaka napravila je Barcelona kada je 2017. godine u osmini finala Lige prvaka u čudesnom meču eliminisala PSG.

PSG je na Nou Camp došao sa prednošću od 4:0 iz prve utakmice, ali u nejverovatnoj završnici utakmici Barca je pobijedila sa 6:1 i prošla je u četvrtfinale.

Ta utakmica je teško pala današnjem fudbaleru Juventusa Blaiseu Matuidiju. Igrao je tad ovaj veznjak za PSG, a priznao je kako mu nakon utakmice više nije bilo do fudbala.

"Želio sam da se povučem iz fudbala 2017. godine. Razlog? Poraz od Barcelone na Camp Nou od 6:1. Nakon toga sam bio nevjerovatno tužan i govorio sam sebi kako ću prestati igrati fudbal. Sada sam mnogo bolje i samo se sjećam lijepih stvari iz PSG-a", rekao je Matuidi.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Sada francuski fudbaler ponovo uživa u igri. Juventus je idealna sredina za njega, a igra zaista dobro.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

teddy sheringham
Aha, odatle je ono "ubio mu želju za fudbalom". :-)
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi