Španac se povrijedio protiv Wolfsburga

Javi Martinez zbog povrede van terena šest sedmica

Španski defanzivac Javi Martinez zbog povrede mišića bit će van terena šest sedmica. 

Njegov Bayern Minhen danas je pobijedio na domaćem terenu Wolfsburg sa 2:0 kasnim golovima iz 85. i 89. minute i na taj način trijumfom završio polusezonu.

Ipak, čelnici kluba ne mogu biti sasvim zadovoljni nakon današnje susreta obzirom da se tokom prvog poluvremena povrijedio pouzdani Javi Martinez. Umjesto Španca ušao je Jerome Boateng, a trener Bayerna Hansi Flick nakon meča je rekao sljedeće:

"On (Martinez) će biti odsutan neko vrijeme. Pretrpio je gadnu povredu mišića i čini se da ga na terenu neće biti oko šest sedmica", poručio je on.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Martinez je za Bayern upisao preko 200 utakmica otkad se na ljeto 2012. godine pridružio klubu došavši iz Athletic Bilbaa.

Ove sezone je odigrao 11 utakmica u Bundesligi i svih šest u Ligi šampiona. Povreda je, ako se to može tako reći, došla u najboljem moguće trenutku, obzirom da u Njemačkoj zbog praznika sada slijedi nekoliko sedmica pauze.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.