Bayern u finišu 'slomio' Wolfsburg, Leipzig ne posustaje

Bundesliga, 17. kolo

Bayern u finišu 'slomio' Wolfsburg, Leipzig ne posustaje

Pet utakmica 17. kola Bundeslige igrano je danas u trerminu od 15.30 sati, a pobjede su između ostalog upisale ekipe Bayern Minhena i Leipziga. 

Bayern je igrao na Alianz Areni protiv Wolfsburga, a do pobjede je stigao tek u samom finišu. Bavarci su slavili s 2:0 i to golovima Zirkzeeja i Gnabryja iz 85. i 89. minute.

Bayern je na ovaj način ostao u samom vrhu tabele jer sada ima 33 boda i treći je dok je Wolfsburg pao na 9. poziciju sa 24 boda.

Prvoplasirani tim prije ovog kola Red Bull Leipzig nastavio je nizati pobjede, a na Red Bull Areni ovog puta pala je ekipa Augsburga koja je izgubila s 3:1. Za domaće su pogađali Laimer, Schick i Poulsen, dok je jedini gol za goste postigao Niederlechner.

Leipzig ostaje lider sa 37 bodova, dok je Augsburg ostao 10-ti sa 14 bodova manje od današnjeg rivala.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

U ostalim utakmicama 17. kola Bayer Leverkusen je porazio u gostima Mainz sa 1:0, Koln je slavio protiv Werdera istim rezultatom dok su Schalke i Freiburg podijelili bodove jer su na VELTINS Areni odigrali 2:2.

U terminu od 18.30 sati u Berlinu se sastaju Hertha i Borussia Moenchengladbach.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ragnarrsonn
Lajpcig do titule !
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi