Rimljani slavili sa 3:1

Lulić ponovo heroj Lazija: Nebeskoplavi srušili Juventus i osvojili italijanski Superkup

Admin Čaušević

Fudbaleri Lazija su po peti put u klupskoj historiji stigli do italijanskog Superkupa nakon što su sa 3:1 pobijedili Juventus. Jedan od strijelaca za rimski klub bio je i Senad Lulić.

Osvajač Kupa Italije je bolje ušao u utakmicu. Prvo je u 9. minuti opasno zaprijetio Luis Alberto, da bi naredna ozbiljna situacija donijela i pogodak.

Lulić je u 16. minuti sjajno slomio De Sciglia, ubacio u sredinu, a lopta je došla do Luisa Alberta koji je dobrim udarcem zatresao mrežu Bianconera.

Prvi put Juventus prijeti u 30. minuti, Dybalin slobodnjak sa ivice kaznenog prostora završio je zamalo pored gola.

Kada se očekivao kraj prvog dijela Stara dama je izjednačila. Šut Cristana Ronalda u sudijskoj nadoknadi Strakosha je uspio odbraniti, a na odbijenu loptu je naletio Dybala i pospremio loptu u mrežu.

Sjajnom Argentincu je to bi četvrti gol u susretima italijanskog Superkupa čim je postao rekorder ovog takmičenja.

I na startu drugog dijela Lazijali su bili nešto angažovaniji i konkretniji, ali većih uzbuđenja nije bilo. Alberto je sjajnim ubačajem iz kornera u 62. minuti primorao Szczesnyog da reaguje. U 68. minuti i Correa je šutirao glavom, ali pored gola.

Sarri je u igru ubacio Ramseya i Cuadrada, ali Bianconeri su bili totalno bezopasni i poprilično nekokretni do 70. minute kada je dobro šutirao Ronaldo, ali je lopta otišla pored gola.

Lazio je do drugog gola stigao stigao u 73. minuti kada je poslije lijepe akcije majstorski gol zabio Lulić te tako ponovo postao heroj Nebeskoplavih baš kao i 2013. godine kada je donio trofej Kupa Italije.

U posljednjih 15-ak minuta sasvim očekivano igralo se više na polovini Lazija. Jurio je Juventus rezultat, ali sve je bilo uzalud. U 90. minuti opasno je glavom šutirao Bonucci, lopta je otišla pored gola.

Potražite više informacija na temu Serie A:

U sudijskoj nadoknadi konačnih 3:1 iz slobodnjaka je postavio Cataldi za veliki trijumf Lazija  koji je potpuno zasluženo stigao do petog trofeja italijanskog Superkupa u klupskoj historiji.

Za razliku od Lulića, Miralem Pjanić je odigrao još jednu lošu partiju te je u vidnom padu forme u odnosu na odličan početak sezone.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.