Novi vjetrovi u Bihaću

Ugledni bihaćki privrednik preuzima NK Jedinstvo?

S Novom godinom bi trebali doći i bolji dani za Jedinstvo iz Bihaća.

Klub koji je među prvima predstavljao našu zemlju na evropskoj sceni već godinama tavori u 1. ligi FBiH, no posljednjih dana u Bihaću pušu novi vjetrovi koji, čini se, nagovještavaju bolje dane.

Aktuelni predsjednik kluba Aldin Kulenović bi, naime, uskoro svoju 'fotelju' trebao ustupiti uglednom bihaćkom privredniku i direktoru kompanije Meggle Kemalu Hrnjiću, što je zapravo plod višednevnih pregovora koje je vodio bihaćki gradonačelnik Šuhret Fazlić.

Hrnjić u Bihaću uživa veliku reputaciju i njegova ljubav prema Jedinstvu nikada nije bila upitna. Ranije je već imao priliku činiti Upravni odbor kluba, a prema još uvijek nezvaničnim informacijama, pregovori s Hrnjićem su u poodmakloj fazi i uskoro se očekuje da zvanično bude imenovan za novog predsjednika.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Iako nije slučaj da jedan predsjednik koji odlazi s osmijehom dočekuje nasljednika, upravo je i Kulenović učestvovao u razgovorima sa Hrnjićem i navodno bi on, u slučaju da se obistine ova pisanja, trebao i dalje ostati u klubu. Da li na nekoj drugoj funkciji ili kao član Upravnog odbora, naknadno će se odlučiti.

Bilo kako bilo, ako izuzmemo rezultate, u Jedinstvu su već u prethodnih godinu dana napravili dosta posla. Sanirano je više od stotinu hiljada KM duga, svlačionice su uređene po visokim standardima, postavljen je novi krov na stadionu, a u martu bi trebala početi i gradnja pomoćnog terena s umjetnom podlogom. Projekti su to vrijedni skoro milion KM.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.