Trener Tottenhama govorio nakon poraza svog tima

Mourinho smatra da je za pobjedu Chelseaja najzaslužniji Antonio Conte

S. Pašalić

Jose Mourinho je danas upisao svoj drugi poraz u Premier ligi od dolaska na klupu Tottenhama.

Chelsea je savladao Spurse sa 2:0 i tako je spriječio Mourinha da veže tri pobjede zaredom u engleskom prvenstvu.

Portugalac je govorio nakon meča i istakao da velike zasluge za pobjedu Chelseaja ima i Antonio Conte koji je stvorio sistem u kojem su Plavci igrali dvije godine.

"Bili su bolji od nas u prvom poluvremenu. Nije mi teško priznati. Igrali su u sistemu u kojem su vrlo rasterećeni. Sistem u kojem su igrali dvije godine s Antonio Conteom.", rekao je Mourinho novinarima nakon utakmice.

"Mnogo njihovih igrača se osjeća vrlo ugodno u njemu. Alonso, Azpilicueta, Kante, Willian, igrači kojima je ugodno u ovom sistemu"

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Stvorili su nam probleme u prvom poluvremenu, ne probleme iz čistih situacija za postizanje gola, ali kao što kažete, s kontrolom koju su imali."

"Utakmica se u osnovi igrala u našoj polovici, unatoč tome što nisu puno toga stvorili. Ali na kraju ste u pravu i lako mi je priznati da su bili superiorniji. Ali vi gledate na golove i oni nisu posljedica nikakve superiornosti.", dodao je pored ostalog Portugalac.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.