Lampardov Chelsea očitao nogometnu lekciju Mourinhu i njegovom Tottenhamu
FOTO: EPA

Ostvarili pobjedu od 2:0

Lampardov Chelsea očitao nogometnu lekciju Mourinhu i njegovom Tottenhamu

Esmer Oštraković

Derbi utakmicu 18. kola Premier lige odigrali su Tottenham i Chelsea, a pobjedu su ostvarili gosti i to sa 2:0.

Očekivalo se na ovom susretu dosta više od domaćih igrača, ali nisu uspjeli izbjeći poraz na domaćem terenu.

Krenulo je jako dobro za Chelsea koji je u ranoj fazi utakmice došao do vodstva, a spektakularan gol postigao je Willian u 12. minuti.

Pokušali su nakon toga igrači Tottenhama da se vrate u ovu utakmicu, imali su neke šanse, ali nisu uspjeli poravnati rezultat.

Pravu glupost napravio je Gazzaniga, golman Tottenhama u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena, kada je srušio Alonsa, te tako skrivio penal za goste.

Siguran realizator jedanaesterca bio je Willian koji je tako postigao svoj drugi gol na ovom susretu i ispostaviti će se osigurao pobjedu svojoj ekipi.

U drugom poluvremenu, gosti su čekali šanse iz kontri, koje su imali, ali ih nisu iskoristili.

Tottenham je pokušao da dođe do smanjenja vodstva, ali glupost Son-a koji je dobio direktan crveni karton u 62. minuti kao da je dala do znanja igračima Tottenhama da će danas biti poraženi.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Utakmica je na kraju završena pobjedom Chelseaja od 2:0. Nakon ovog poraza Tottenham je ostao na sedmom mjestu sa 26 osvojenih bodova.

Sa druge strane i Chelsea je ostao četvrti, ali sada imaju 32 boda, što je četiri više od petoplasirane ekipe Sheffielda.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi