Kada će Milan ponovo "pogoditi" sa napadačem?

Lista najboljih strijelaca Milana u protekloj deceniji - dokaz koliko su Rossoneri potonuli

Uskoro ćemo ući u 2020. godinu, a iza sebe ćemo ostaviti još jednu godinu u kojoj se Milan nije uspio vratiti na pravi kurs.

Decenija loših poslovnih poteza, pogrešnih pojačanja i uludo bačenih miliona je iza Milana, koji je baš prije 10-ak (ili nešto manje) godina počeo svoj sunovrat.

Velikan italijanskog i evropskog fudbala nikako da se oporavi i barem podsjeti na dane stare slave, a dokaz toga koliko je Milan bio loš u protekloj deceniji (i koliko je promašivao sa pojačanjima u napadu) pokazuje i lista najboljih strijelaca Rossonera u Seriji A za posljednjih 10 godina.

Iako je odigrao samo dvije sezone u dresu Milana (2010. - 2012.) Zlatan Ibrahimović je najbolji strijelac Milana u Seriji A u proteklih 10 godina - sa 42 postignuta gola.

Na drugom mjestu je Carlos Bacca koji je crveno-crni dres nosio također dvije sezone i koji je uspio postići 31 gol. Dva gola manje je postigao Giacomo "Jack" Bonaventura, dok je na četvrtom mjestu Mario Balotelli, koji je također odigrao dvije sezone u dresu Rossonera. Super Mario je za to vrijeme postigao 27 golova u Seriji A.

Peta pozicija pripada Robinhu koji je za vrijeme provedeno na San Siru u Seriji A 25 puta tresao protivničke mreže.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Može se na kraju reći da je poražavajuća činjenica da su igrači koji su odigrali po par sezona za Milan svjedno najbolji i među najboljim strijelcima kluba u protekloj deceniji. Rossoneri očigledno nisu mogli pronaći i zadržati na duže vrijeme kvalitetnog špica u proteklih 10-ak godina.

Izuzmu li se Ibra, Balotelli i Carlos Bacca, većina ofanzivaca koje je Milan dovodio u proteklih 10-ak godina mogu se smatrati promašajima...

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.