Foto - EPA

Britanac u problemu

Anthony Joshua ostaje bez pojasa

Midhat Šljivak

Prvi čovjek Matchroom organizacije i menadžer Anthonyja Joshue, Eddie Hearn, priznao je kako bi šampion mogao ostati bez jednog od četiri pojasa prvaka svijeta.


AJ je prije dvije sedmice pobijedio Andyja Ruiza i po drugi put je došao do titula prvaka po verzijama WBA, WBO, IBF i IBO.

Međutim, WBO i IBF traže da se Joshua bori sa njihovim izazivačima, a kako se ne može boriti sa obojicom unutar šest mjeseci, Joshua bi mogao ostati bez jednog pojasa.

Priznao je to Eddie Hearn za IFL TV.

"Pisali smo WBO i IBF organizacijama i obje tvrde da su sljedeći. Ko je j***te? Postoji neki sistem rotacija", rekao je Hearn i dodao je:

"Frustrirajuće je znati da ćemo možda morati da se odreknemo jednog pojasa. Pričat ćemo sa Uykom i Pulevom. Pokušat ćemo dogovoriti sa ovim momcima, a onda ćemo tražiti dalja rješenja sa organizacijama".

IBF smatra da njihov izazivač Kubrat Pulev ima pravo da se prvi bori protiv Joshue, dok WBO gura fantastičnog Ukrajinca Olexandrya Usyka.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.