Nije opravdao očekivanja

I Pressley se razišao sa Slobodom

Samir Mlaćo

Loši rezultati kako u domaćem prvenstvu, tako i ABA 2 ligi, donijeli su rezove u OKK Sloboda.

Naime, čelnici kluba odlučili su da se raziđu sa Amarom Gegićem i Emirom Čerkezovićem, o čemu je SportSport.ba već sinoć pisao, a sada je potvrđen sporazumni raskid saradnje i sa Amerikancem Keithricom Jervonom Pressleyom.

On je početkom prošlog mjeseca stigao u Tuzlu, no očigledno nije opravdao povjerenje struke.

Nastupa na poziciji centra, a prethodno je bio član MBK Lučenec (Slovačka), Dresden Titans (Njemačka), Espoo United (Finska), BC Zaporozhye (Ukrajina), Elitzur Kiryat Ata (Izrael), i Hapoel Haifa (Izrael).

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Na njegovo mjesto trebao bi doći Martaveous McKnight (22).

OKK Sloboda u ABA 2 ligi za sada ima učinak od tri pobjede i deset poraza, dok je u prvenstvu BiH na omjeru pet pobjeda i šest poraza.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.