Odustali su od titule

Zvijezda Cityja zabrinuta: "Budimo realni, borit ćemo se za plasman u Ligu prvaka"

Edmir Škorić

Fernandinho priznaje da Manchester City riskira da ostane bez direktnog plasmana u grupnu fazu Lige prvaka.

City se već predao u borbi za titulu, najavio je to u petak i Pep Guardiola, a čini se da je i drugo mjesto upitno.

Brazilac Fernandinho smatra da bi on i saigrači trebalo da se zabrinu da ne bi ostali bez drugog mjesta i plasmana u grupnu fazu Lige prvaka.

"Moramo biti realni. Ako na ovaj način budemo igrali i u narednim mečevima, može se desiti da izgubimo i drugo mjesto, a to bi bilo zaista loše", rekao je Fernandinho, koji je u posljednje vrijeme "glumio" stopera iako je veznjak.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Nikada ne znate šta može da se dogodi, ali nakon poraza od Wolvesa razlika je velika i male su nam šanse. Budimo iskreni prema sebi, borit ćemo se za Ligu prvaka", dodao je Fernandinho.

City ima 38 bodova i tri boda manje od drugoplasiranog Leicestera, a danas dočekuje Sheffield United u 20. kolu Premier lige. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.