Milimetri su odlučivali

Geometri precizno izmjerili koliko je Pukki bio u ofsajdu

S. Grebović

Jučer su u okviru 20. kola engleskog Premiershipa snage odmjerili Norwich i Tottenham, a susret je završen podjelom bodova 2:2.

Naš Mario Vrančić je domaće doveo u vodstvo u 18. minuti, da bi poravnanje gostima golom iz slobodnjaka donio Christian Eriksen u 55. minuti susreta.

Aurier je sredinom drugog dijela autogolom Norwich ponovo doveo u vodstvo, no da Tottenham ne upiše poraz pobrinuo se ko drugi nego Kane golom iz kaznenog udarca pred kraj susreta.

Ovaj meč je obilježila i jedna zanimljiva situacija iz 33. minute. Vrančića je malo dijelilo da nakon gola upiše i asistenciju za relativno kratak period, ali ga je u tome priječio VAR. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Povremeni bh. reprezentativac je poslao sjajnu dugu loptu prema Pukkiju, a Finac je hladnokrvno pogodio, nakon čega je gol poništio sudija uz konsultaciju iz VAR sobe. Kasnije je utvrđeno da je napadač Norwicha bio u ofsajdu cijela tri milimetra, odnosno 0,12 inča, što je zaista nejverovatno.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.