Nadmašio Mourinha

Guardiola postao novi rekorder Premiershipa

Admin Čaušević

Pep Guardiola je ispisao nove stranice engleskog Premiershipa u pobjedi Manchester Cityja nad Sheffield Unitedom rezultatom 2:0. 

Građani su u posljednjem meču 20. kola slavili golovima Segija Aguera i Kevina De Bruynea što je bilo dovoljno da Guardiola stigne do 100. pobjede u Premiershipu.

Osim što je stigao do 100. pobjede sjajni španski stručnjak je to dostignuće postigao brže od svih ostalih menadžera sa sto trijumfa u po mnogim najjačoj ligi svijeta.

Guardiola je do 100. pobjede stigao u 134 utakmice i tako je nadmašio Josea Mourinha kojem su za isti učinak trebala 142 susreta.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Ovo je veliki kompliment za klub, igrače i osoblje da dostine 100 pobjeda. Nevjerovatno dostignuće za ovu organizcaiju i veliki kompliment igračima i osoblju za ovaj period. Ponosni smo na sve urađeno ovih sezona", rekao je Guardiola poslije meča.

Inače, 100 pobjeda u Premiershipu ima i Juergen Klopp. Nijemcu na klupi Liverpoola je za taj uspjeh bilo potrebno 159 mečeva.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.