Proglašen za igrača turnira

Reyesov sin oduševio fudbalski svijet igrama u dresu Real Madrida

Endin Čaušević

Fudbalski svijet ostao je u šoku 1. juna ove godine kada je španski fudbaler Jose Antonio Reyes poginuo u saobraćajnoj nesreći.

Reyes je poginuo u saobraćajnoj nesreći nakon što je izgubio kontrolu nad svojim vozilom u bliziji gradića Utrera gdje je živjela njegova porodica. Automobil se zatim zapalio, a za bivšeg igrača Arsenala i njegovog rođaka Jonathana Reyesa nije bilo spasa.

Njegova smrt je itekako potresla fudbalsku javnost i mnogi jednostavno nisu mogli vjerovati šta se desilo. Reyes je tog dana planirao gledati finale Lige prvaka između Liverpoola i Tottenhama sa svojim prijateljima, ali nažalost do svoje kuće nije uspio da dođe.

Pola godine nakon njegove smrt u centru pažnje našao se Reyesov sin Jose Antonio Reyes Lopez. Naime, nakon smrti njegovog oca odmah je reagovao Real Madrid koji je doveo Reyesa juniora u svoje redove, a ispostavilo se da je to bio jako dobar potez.

Naime, Reyesov sin briljirao je na turniru LaLiga Promises u dresu kraljevskog kluba i na kraju je proglašen za najboljeg igrača ovog turnira. On je postigao čak devet golova i oduševio je sve svojim igrama.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Zanimljivo da je u pobjedi Real Madrida protiv Seville (5:3) u finalu mladi Reyes uspio postići čak četiri gola. Što se tiče fudbala čini se da je od pokojnog oca naslijedio ono najbolje.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.