Marinović stigao u bordo klub

Hadžić: Izbor novog trenera nije bilo lagan jer je tu bilo dosta kvalitetnih kandidata

Endin Čaušević

U prostorijama FK Sarajevo danas je održana press konferencija na kojoj je predstavljen novi trener bordo kluba.

Kormilo ekipe s Koševa preuzeo je Vinko Marinović koji je danas zvanično predstavljen u prostorijama kluba. Pored Marinovića medijima se obratio i koordinator sportskog segmenta FK Sarajevo Emir Hadžić.

"Dobili smo novog trenera i svi ste upoznati o kome se radi. Izbor novog trenera nije bilo lagan zadatak jer je tu bilo dosta kvalitetnih kandidata. Odluka je pala na Marinovića i sretni smo kada vidimo njegov rad s mladim igračima što se uklapa u rad kluba i sretni smo što je tu".

Šta je s igračima kojima ističe ugovor na kraju sezone, da li će na tribine ako ne produže kao Adukor prethodne sezone?

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"S šefom smo već pričali oko tih igrača. Adukor je prošle godine bio na tribini jer niko nije veći od kluba, a mi smo željeli da produžimo s njim saradnju. S ovima koji sada ističe saradnja smo pričali i vidjet ćemo šta će biti. Pregovaramo s onima koje želimo da ostanu, a ako neko odbije da pomogne klubu ili postupi kao Adukor onda će na tribine", dodao je Hadžić.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.