Vinko Marinović novi trener FK Sarajevo!

Klub potvrdio

Vinko Marinović novi trener FK Sarajevo! · Zvanično

E. Škorić

Vinko Marinović i zvanično je postao trener FK Sarajevo.

Bivši selektor omladinske reprezentacije Bosne i Hercegovine, Vinko Marinović, zvanično je novi šef stručnog štaba Fudbalskog kluba Sarajevo, a njegov dolazak na Koševo SportSport.ba je najavio još prije desetak dana.

Nakon što su uspješno regulisane sve administrativne procedure, Marinović je napustio reprezentativni angažman, te preuzeo klupu Bordo tima.

Četrdesetosmogodišnji trener potpisao je ugovor u trajanju od dvije i po godine. Kao igrač, Marinović je nastupao za Kozaru, Borac, Crvenu zvezdu, Germinal Beerschot. Tokom trenerske karijere vodio je Kozaru, Borac i Zrinjski sa kojim je osvojio titulu u sezoni 2015/16.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Od 2017. obnašao je funkciju selektora U-21 omladinske selekcije Bosne i Hercegovine, te u tom periodu sarađivao sa prvotimcima FK Sarajevo - Vladanom Kovačevićem, Selmirom Pidrom, Besimom Šerbečićem, Andrejom Đokanovićem, Halidom Šabanovićem.

Ostatak stručnog štaba bit će definisan u narednim danima uz konsultacije šefa struke te rukovodstva kluba.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

United_HZ
Pa bolje da ste provedeno vrijeme u potrazi za novim trenerom proveli da nađete neko bolje ime. Pisham se u usta svima iz uprave koji si doveli ovu ublehu i chetnika, a vi na portalu svrshavajte ko da su doveli murinja, mrš svi odreda
5 10
tuanzebe
sretno
9 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi