Marinović: Odluka nije bila lagana, ali sam se odlučio vratiti klupskom fudbalu

Predstavljen novi trener FK Sarajevo

Marinović: Odluka nije bila lagana, ali sam se odlučio vratiti klupskom fudbalu

E. Čaušević

FK Sarajevo objavio je jučer zvanično da je Vinko Marinović novi trener kluba s Koševa.

Marinović je odlučio napustiti klupu mlade reprezentacije BiH i prihvatiti poziv Sarajeva. Dolazak na Koševo će za ovog trenera sigurno biti izazov, ali Marinović je već dokazao da je spreman za velike stvari.

U prostorijama bordo kluba danas je održana press konferencija na kojoj je predstavljen novi trener. Marinović se obratio prisutnim novinarima i poručio je da je sretan što je stigao u bordo klub.

"Jučer smo završili pregovore. Sigurno da ni moja odluka nije bila lagana, a nakon rada u reprezentaciji odlučio sam da se vratim klupskom fudbalu. Mislim da mogu s igračima kvalitetno raditi jer ih dosta znam iz mlade reprezentacije", rekao je Marinović na početku.

Šta je zatraženo od vas tokom pregovora?

"Kada se trener Sarajeva uvijek je tu borba za sami vrh. Klub ima sjajnu akademiju što sam ja vidio radom u mladoj reprezentaciji. Razvoj mladih igrača je sigurno jedan od ciljeva kojeg ćemo imati u narednom periodu".

Promjene u igračkom kadru?

"Sve ovo je došlo veoma brzo i pred nama je težak i ogroman posao u kratkom vremenu. Gledao sam sve mečeve klubova u Premijer ligi zbog mladih igrača koje sam pratio. Što se tiče igračkog kadra Sarajevo je osvojilo duplu krunu i radi se o kvalitetnim igračima. Želim još da sagledam situaciju i vidim da li nam treba osvježenje na nekim mjestima. Malo je vremena, nije lako naći kvalitetne igrače u zimskom prelaznom roko, ali vidjet ćemo sve".

Marinović se osvrnuo i na biranje stručnog štaba.

"Još razgovaramo, ali i to će se skoro znati jer s pripremam počinjemo već 9. januara s ljekarskim pregledima. Vidjet ćemo još ko će tu biti".

"Sarajevo mora da igra kvalitetno i nadam se da ćemo u narednom periodu uspjeti da poboljšamo igru na način na koji ja vidim. Sarajevo treba da igra napadački i želim dodati svoju notu da to bude sada još kvalitetnije".

O konkurentima za titulu?

"Naša liga je izjednačena i teško je nešto prognozirati. Po meni najneizvjesnija liga u regionu. Sarajevo ima bod prednosti, ali svi su tu u igri. I dalje će biti dosta neizvijesno prvenstvo.

Podrška navijača?

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"To ne mogu da utičem. Na meni je da radim maksimalno, a navijači će cijeniti da li je to dovoljno ili ne".

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

VelaHavle
Moj Marinovicu kako si glup... ostaviti repku radi nekoliko utakmica koje ces voditi Sarajevo... nijedan trener kojeg izabere ova uprava nema buducnost na klupi
0 12
United_HZ
Pustite šuplju više, hoćemo pojačanja
7 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi