Može biti ponosan na sebe

Decenija za pamćenje: Van Dijk pokazao gdje je bio prije deset godina, a gdje je danas

Endin Čaušević

Virgil van Dijk je dolaskom u Liverpool izrastao u jednog od najboljih defanzivaca na svijetu.

Van Dijk je u Liverpool stigao prije dvije godine iz Southamptona za 85 miliona eura čime je postao najskuplji defanzivac u historiji. No, ispostavilo se da je to bio pun pogodak Redsa.

Ovaj 28-godišnji fudbaler je trenutno možda i najbolji štoper na svijetu, te je prošle sezone uspio s Liverpoolom da dođe do titule u Ligi prvaka.

S obzirom da nam stiže 2020. godine, te da je još jedna decenija iza nas na Twitteru se oglasio i Van Dijk. On je najbolje dočarao koliko je napredovao za deset godina.

Prije deset godina bio je član junuorskog tima Groningena, a deset godina kasnije je jedan od najboljih defanzivaca svijeta, te osvajač Lige prvaka i Svjetskog klupskog prvenstva s Redsima.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.