Titula je sve bliže i prvi cilj Redsa, ali mogu li otići toliko daleko da sruše i Nepobjedive?

Love stari rekord Arsenala

Titula je sve bliže i prvi cilj Redsa, ali mogu li otići toliko daleko da sruše i Nepobjedive?

Edmir Škorić

Liverpool je sve bliže tituli, ali i impresivnom rekordu kojeg drže nogometaši Arsenala.

Londonski Arsenal je pod vodstvom Arsenea Wengera od 2003. do 2004. održao impresivnu seriju od 49 mečeva u prvenstvu Engleske bez poraza.

Trenutno je Liverpool nešto bliži ovoj seriji, iako je još uvijek jako daleko od nje. Kloppova momčad ima 36 uzastopnih mečeva u Premier ligi bez poraza i pokušaće da nadmaši kultnu generaciju Topnika.

Ipak, ako momčad Jürgena Kloppa nastavi u istom duhu i ne izgubi, zanimljivo da bi imala priliku da rekord Arsenala izjednači protiv rivala Manchester Cityja.

City se smatrao glavnim favoritom za titulu, ali Pep Guardiola i igrači su se prošle sedmice predali i poručili da je borba za titulu gotova.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Redsi u narednim mečevima, do spomenutog duela sa Cityjem, u Premier ligi igraju protiv Sheffielda, Tottenhama (g), Manchester Uniteda, Wolverhamptona (g), West Hama (g), Southamptona, Norwicha (g), West Hama, Watforda (g), Bournemoutha, Evertona (g) i Crystal Palacea.

Kloppovi igrači već su srušili mnoge rekorde ove sezone i pokazali su i previše toga, ali ako uspiju da skinu Wengerove "nepobjedive" to će biti nešto posebno. A kako igraju cijelu sezonu, neće biti nikakvo čudo ako se to zaista i desi.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

leader_of_wolves
Leaderpool! YNWA!
6 1
ortopedskiulozhak
Prošle sezone im je titula pobjegla zbog jednog poraza, tako da je logično da ovu moraju završiti nepobijeđeni... YNWA
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi