Gosti iz Čačka nisu očekivali poraz

Lider pao u Sarajevu: Sparsi fantastičnom igrom pobijedili Borac

Endin Čaušević, foto: S. Bošković

Košarkaši Sparsa danas su na svom parketu pobijedili Borac iz Čačka sa 89:76. u meču 14. kola ABA lige 2.

Sparsi su došli do tek druge pobjede u ovoj sezoni i to protiv prvoplasiranog Borca. Za goste iz Čačka ovo je bio tek drugi poraz u ovoj sezoni kojeg sigurno nisu očekivali.

Sarajevski tim je odlično otvorio meč i nakon prve dionice Sparsi su vodili sa 29:15. Sparsi su nastavili sa sjajnom igrom i u drugoj četvrtini, a na pauzu se otišlo kod rezultata 51:33 za domaći tim.

Već tada je bilo jasno da će Borac teško nadoknaditi ovaj zaostatak. Sparsi su čuvali prednost iako su gosti zaprijetili u finišu meča i došli na jednocifren zaostatak.

Međutim, Sparsi su uspjeli da ostanu pribrani i na kraju upišu pobjedu rezultatom 89:76.

Sparske je do pobjede vodio Kamenjaš sa 22 poena i 14 skokova, dok je Vrabac dodao 20 poena. Kod gostiju istakao se Gavrilović sa 16 poena.

ABA liga 2, 14. kolo:

Potražite više informacija na temu ABA liga 2:

Spars: Zahiragić 17, Klavžar, Vrabac 20, Grubelič 8, Ilić, Polutak, Memić, Kamenjaš 22, Buza 17, Đekić 5.

Borac Čačak: Alikadić 9, Popović, Đoković 8, Gavrilović 16, Majstorović 2, Kočović 10, Nerandžić 3, Jones 10, Todorović 4, Čarapić 14.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.