Turčin na transfer listi

Roma odredila cijenu za Cengiza Undera, sada je na potezu Manchester United

Endin Čaušević

Turski reprezentativac Cengiz Under ove sezone se nije baš naigrao u dresu Rome.

Under je prošle sezone bio dosta zapaženiji, te je imao odličnu minutažu, ali to ove sezone nije slučaj. Turčin je u Seriji A odigrao svega 281 minutu, te je uspio postići jedan pogodak.

Jasno je da Under nije zadovoljan svojom minutažom u rimskom klubu i sve više se špekuliše da će ovog januara napustiti Romu. Navodno, Vučica je spremna da proda ovog 22-godišnjeg igrača ove zime ukoliko dođe prava ponuda.

Under je ove sezone imao problema s povredama, ali kada se oporavio Paulo Fonseca nije baš računao na njegove usluge. Kako piše Calciomercato u Rimu su već stavili Undera na transfer listu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Navodno, Roma će prodati ovog igrača ukoliko dođe ponuda između 30 i 40 miliona eura. Rimski klub bi imao odličnu zaradu u tom slučaju s obzirom da su Turčina 2017. godine platili Basaksehiru oko 14 miliona eura.

Također, treba dodati da se špekuliše da je Manchester United pokazao najveći interes za Undera, ali zvanične ponude s Old Trafforda još uvijek nije bilo.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.