Da li će dobiti priliku?

Wayne Rooney se večeras vraća na teren?

Wayne Rooney (34) još nije rekao sve što je imao na fudbalskom terenu. Iskusni Englez je ljetos potpisao za Derby County, u kojem je dobio ulogu trenera/igrača.

Ipak, ovoj ekipi se morao priključiti nešto kasnije zbog obeveza u MLS-u, gdje je nosio dres DC Uniteda.

Saradnja sa DC Unitedom je završena, a Rooney je sada registrovan i kao igrač Derby Countyja.

Tako isksusni napadač, osim što je pomoćnik treneru Philippeu Cocuu, u novoj godini može igrati za Derby, a svoj debi u Championshipu bi mogao imati već večeras.

Naime, Derby u meču 26. kola Championshipa dočekuje Barnsley, a Rooney je u rosteru "Ovnova".

"Wayne je spreman i može početi utakmicu, ako bude u sastavu. Ali, kao i svakom drugom igraču, trebaćemu nekoliko utakmica da bi ponovo mogao biti starter. Ako imamo igrača koji ima takvo iskustvo, karijeru i kvalitet kao Wayne Rooney, onda možemo biti jako sretni", izjavio je Cocu, pa dodao:

"Imamo nekoliko povreda i suspenzija u ekipu, pa je zbog toga Rooney sada u konkurenciji za startnih 11. Znamo da su očekivanja velika i trebamo mu dati vremena."

Utakmica na Pride Parku počinje u 20:45h.

Inače, Rooney bi večeras mogao odigrati prvu ligašku utakmicu u Engleskoj nakon 2018. godine kada je napustio Everton i otišao "preko bare".

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.