Leicester nekadašnjeg štopera Dinama šalje u Championship?

Benković ide na novu posudbu?

Leicester nekadašnjeg štopera Dinama šalje u Championship?

Talentovani hrvatski štoper Filip Benković je na ljeto 2018. godine napravio veliki transfer, iz zagrbačkog Dinama je prešao u Leicester.

S obzirom da je Leicester za njegov potpis izdvojio blizu 15 miliona eura, Benkovićev transfer je i dalje treći najveći u hisotoriji Dinama. Ispred njega su samo Marko Pjaca koji je za 23 miliona prešao iz Dinama u Juventus, te Luka Modrić koji je za par miliona manje svojevremeno dres zagrebačkih Modrih zamijenio onime Tottenhama.

Međutim, čini se da Benković nije najbolje podnio skok iz HNL u Premier ligu, pa još uvijek nema niti jedan nastup za Leicester u Premiershipu.

Lisice su nedugo nakon potpisivanja ugovora sa Benkovićem, mladog štopera poslale na posudbu u Celtic, sa koje se on ljetos vratio.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Međutim, na King Poweru očigledno smatraju da 22-godišnji Hrvat još nije spreman za Premiership s obzirom da su se sada pojavile informacije da je Leicester spreman poslati ga u Derby County koji je zainteresovan za njegove usluge. Ne bi tako čudilo da Benković u januaru ode na posudbu u Championship.

Inače, ugovor Filipa Benkovića sa Lisicama važi do ljeta 2023. godine, tako da ovaj mladi defanzivac itekako još ima vremena da se dokaže i izbori za mjesto u prvom timu kluba sa King Power stadiona.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti