Ugovor do kraja sezone

Sheffield doveo nekadašnjeg fudbalera Manchester Cityja

Engleski Sheffield United predstavio je danas prvo januarsko pojačanje.

U nastavku sezone za Sheffield United će, kako je saopšteno, nastupati nekadašnji vezista Evertona i Manchester Cityja Jack Rodwell koji je potpisao šestomjesečni ugovor.

Rodwell je bez angažmana bio od ljetos kada se razišao sa Blackburnom, a iako je u proteklom periodu bilo špekulacija da bi mogao pojačati Romu, na kraju je ovaj 28-godišnji fudbaler ostao u Engleskoj.

Potpisivanju ugovora prethodilo je nekoliko treninga koje je Rodwell bio primoran odraditi kako bi se u Sheffieldu uvjerili u kakvom je stanju.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Jack će biti na raspolaganju već za vikend za FA Kup", poručili su iz kluba.

Nekada je Rodwell važio za veliku nadu engleskog fudbala. 2012. godine je za 15 miliona eura iz Evertona prešao u Manchester City i činilo se da je na pravom putu da napravi veliku karijeru, no ipak stvari su u međuvremenu krenule nizbrdo.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.