Nekada je igrao za City, a sada je jedva našao tim s kojim će trenirati
Rodwell je nekada bio velika nada

Iz kluba kažu da nije riječ o probi, ali...

Nekada je igrao za City, a sada je jedva našao tim s kojim će trenirati

S. Pašalić

Nekadašnji igrač Manchester Cityja, Jack Rodwell, stigao je u Sheffield United i u narednom periodu trenirat će sa ovim timom.

Ovaj 28-godišnji Englez je od jula slobodan igrač i još uvijek nema novi klub iako se u oktobru povezivao sa Romom.

"Ovo nije proba, Jack je tu nekoliko dana. Znamo za Jacka, trenutno je bez kluba ", rekao je trener Sheffielda, Chris Wilder.

"Očito je talent zbog timova za koje je igrao i traži dom i to je nešto što bi se moglo razviti usput.", dodao je on.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Rodwell je 2012. godine iz Evertona stigao u Manchester City za 15 miliona eura, ali je odigrao samo 25 utakmica za ovaj tim i nakon dvije godine ga napustio.

U Sunderland je iz Cityja otišao za 12.5 miliona eura, a nakon četiri godine ga je napustio i postao slobodan igrač te nakon toga potpisao za Blackburn kojeg je napustio ovog ljeta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi