Asvel nije mogao protiv jednog od favorita Eurolige

Real rutinski do pobjede u Villeurbanneu

Madridski Real večeras je bez većih problema slavio u francuskom Villeurbanneu protiv tamošnjeg Asvela rezultatom 87:77. 

Francuski tim je u ovoj sezoni ostavio sjajan dojam na svom parketu pa su u redovima francuskog prvaka gajili nadu da nakon nekoliko velikih skalpova za pojas mogu staviti i onaj madridskog Reala.

No ti snovi su se rasprsli već nakon prvog poluvremena kada se madridski tim uspio odvojiti na 15 razlike. Košarka koja je viđena u drugom poluvremenu bila je egal, no gosti su znalački i bez većih problema sačuvali zalihu osiguranu u prvom poluvremenu te nije bilo brige za novu pobjedu. Trey Thompkins predvodio je Real do pobjede s 20 poena, po 18 su dodali Jordan Mickey i Rudy Fernandez.

Domaći tim predvodio je nekadašnji francuski reprezentativac Charles Kahudi s 18 koševa. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.