Barcelona pregazila Real Madrid u košarkaškom El Clasicu

Ubjedljiv trijumf Katalonaca

Barcelona pregazila Real Madrid u košarkaškom El Clasicu

A. Čaušević

Barcelona je u košarkaškom El Clasicu igranom u okviru 15. kola španske ACB lige na svom parketu pobijedila Real Madrid rezultatom 83:63.

Za razliku od mnogih prethodnih mečeva ova dva tima večeras je u dvorani Palau Blaugrana spektakl izostao. Susret je obilježio i veliki broj faulova u napadu.

Već poslije prve četvrtine dalo se naslutiti da Kraljeve čeka debakl. Barca je poslije prvih 10 minuta bila na velikih +17 (22:5) nakon dvije sjajne trojke Delaneya.

Real je zaigrao angažovanije u drugoj dionici, međutim Barca je otpor gostiju slomila u trećoj dionici nakon koje je imala dvocifrenu prednost. Posljednja dionica je bila rutinsko odrađivanje posla za konačnih 83:63.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Junak pobjede Barcelone bio je Mirotić koji meč okončao sa 20 poena. Delaney je postigao 14, dok su po 10 dodali Kuric i Hanga. Kod Real Madrida dvocifren učinak je bio samo Thompkins sa 13 poena.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

kiklop
Pregazeni ?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi