Khimki pao u Villerbanneu protiv Asvela

Khimki pao u Villerbanneu protiv Asvela

Francuski Asvel nastavio je sa sjajnim igrama na svom parketu u ovoj sezoni savladavši večeras u okviru 16. kolu Eurolige Khimki iz Podmoskovlja rezultatom 92:88. 

Momčad Asvela je početkom ove sezone dočekana sa skepsom u Euroligi no nakon 16 kola više nitko ne uzima ovu ekipu zdravo za gotovo. U dvorani Astroballe večeras je pao i favorizirani Khimki iz Moskovskog Regiona. 

U utakmici na mnogo poena i sa sjajnim napadačkim izvedbama opet je Asvel u trećoj četvrtini kao i Albu u prethodnom kolu prelomio u 3/4. Iako se nakon velikog zaostatka Khimki uspio primaknuti na samo pola koša pred sam kraj susreta više koncentracije imali su domaći košarkaši koji su uspjeli završiti započeto u zadnjim momentima utakmice. 

David Lighty s 20 i Jordan Taylor sa 17 poena bili su kreatori ove pobjede Francuza dok je Timma s 20 predvodio Khimki. Evans i Shved dodali su po 15 poena za rusku momčad. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi