"Poziv Mujkanovića nisam mogao odbiti"

Jasmin Memišević sportski direktor ambicioznog bh. drugoligaša

Samir Mlaćo

NK Vis Simm Bau, jesenji prvak Druge lige Centar, dobio je novog sportskog direktora.

Radi se o Jasminu Memiševiću, poznatom sportskom radniku iz naše zemlje, legendi NK Čelik, koji je posljednji angažman imao u FK Zvijezda 09.

"Razlaz sa Zvijezdom 09 je bio neminovan obzirom da je moje shvaćanje načina borbe za opstanak u Premijer ligi i shvaćanje užeg rukovodstva kluba dijametralno suprotno i podnio sam ostavku, a vrijeme će pokazati sve ostalo. Iskrena zahvalnost prvom čovjeku Zvijezde 09 na ukazanom povjerenju, puno sreće u ciljevima kluba i imam samo riječi hvale za taj klub. Život ide dalje. Projekat gospodina Mirze Mujkanovića se ne odbija. Privilegija je biti dio priče koja počinje u ovom drugoligašu", kazao je Memišević.

Ovaj tim je jučer dobio i novog šefa struke. Nakon razlaza sa Ajdinom Mrgudom, stigao je Jasmin Džidić.

"Dogovorio sam se za pet minuta razgovora s Mirzom i odmah sam krenuo s radom tako da smo u klub doveli jednog od najperspektivnijih trenera u našoj zemlji, Jasmina Džidića. Tu nećemo stati ni u trenerskom kadru, ali ni u igračkim pojačanjima. Najavljujem eminentna imena koji dolaze u NK Vis Simm Bau. Kratkoročni cilj je Prva liga Federacije, a dugoročno cilj je klub izgraditi i strukturno kvalitetnim kadrom unutar kluba, ali i infrastrukturno projektom i izgradnjom terena kako bi klub stvorio pretpostavke za stalno jačanje. Omladinski pogon je jedan od prioriteta. Ljestvicu ćemo podići visoko i nadam se da ćemo uspjeti u namjerama stvaranja respektabilnog sportskog kolektiva”, jasan je bio Memišević.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.