Mrgudi priznanje, ali i poziv iz NK TOŠK

Kakvu će odluku donijeti?

Mrgudi priznanje, ali i poziv iz NK TOŠK

S. Mlaćo

NK TOŠK je početkom sedmice ostao bez šefa struke. Nermin Šabić će svoj trenerski posao nastaviti u kadetskoj nogometnoj reprezentaciji BiH, pa je federalni prvoligaš sasvim neočekivano u problemima.

Čelnici kluba iz Tešnja održali su vanrednu sjednicu Upravnog odbora, a već se špekuliše o mogućim nasljednicima Šabića.

Ističe se ime Ajdina Mrgude, koji je sa NK TOŠK protekle sezone ostvario historijski uspjeh - plasman u polufinale Kupa BiH.

Mrguda trenutno vodi jesenjeg prvaka Druge lige Centar NK Vis Simm Bau, a za SportSport.ba je potvrdio kontakte sa bivšim klubom.

"Ljudi iz NK TOŠK su me kontaktirali, ali ja sam trenutno fokusiran na NK Viss Simm Bau. Dao sam riječ prvom čovjeku kluba Mirzi Mujkanoviću", kazao je Mrguda.

Jučer je Mrguda izabran za najboljeg trenera u Općini Tešanj. To priznanje dobio je upravo zbog uspjeha sa NK TOŠK.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

"TOŠK je moj klub, te sam na osnovu njega i dobio nagradu za moj prethodni rad kada smo ostvarili historijski rezultat. Zaista mu želim sve najbolje", dodao je Mrguda.

Prozivka nogometaša Vis Simm Bau-a zakazana je za 26. januar, a jedini cilj ovog kluba je plasman u Prvu ligu FBiH.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi