NK VIS Simm-Bauu ima novog trenera
Foto: FB/NK Vis Simm-Bau

Jasmin Džidić zamijenio Ajdina Mrgudu

NK VIS Simm-Bauu ima novog trenera · Zvanično

Jesenji prvak Druge lige FBiH - Centar, NK VIS Simm-Bauu, zadnjeg dana 2019. godine je ostao bez šefa struke, pošto je svoju poziciju napustio Ajdin Mrguda.

Nisu dugo u ovom klubu tragali za Mrgudinom zamjenom, pošto je NK VIS Simm-Bau danas predstavio novog stratega.

Riječ je o Jasminu Džidiću, 47-godišnjem bh. stručnjaku.

Džidić iza sebe ima uspješnu igračku karijeru tokom koje je branio boje nekoliko bh. klubova, poput NK Čelik i FK Sarajevo, dok je kao trener vodio NK Travnik, NK Vitez, NK Čelik, NK Tomislav i NK Novi Travnik.

Svojevremeno je bio asistent dobro poznatim bh. trenerskim imenima, Husniji Arapoviću, Branku Karačiću i Slavenu Musi.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Centar:

Posljednji trenerski angažman Jasmin Džidić je imao u NK Travnik, a ovu ekipu je uspješno vodio u 2. ligi FBiH i osugrao joj ulazak u Prvu ligu.

Sada će pokušati slično napraviti i sa ekipom NK Vis Simm-Bau, koji ne krije velike ambicije u tekućoj sezoni i budućnosti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi