Predvodi ekipu Manchester Cityja

Skromnom Guardioli sve sezone neuspješne osim jedne

Admin Čaušević

Pep Guardiola već desetak godina slovi za najboljeg trenera svijeta. Sve je počelo s revolucionarnom "tika-taka" taktikom na klupi Barcelone, a nastavilo se u Bayernu i Manchester Cityju. 

Guardiola već nekoliko sezona predvodi Manchester City. Građani imaju dvocifreni zaostatak za Liverpoolom i na neki način su se već oprostili od titule.

Pred utakmicu FA Cupa novinare je zanimalo da li se ova sezona za City može smatrati neupsješnom jer treći put u nizu neće osvojiti titulu španski stručnjak je imao spreman odgovor.

Guardiola je kazao kako su mu sve bile neuspješne osim one kad je s Barcelonom osvojio šest trofeja u jednoj godini. Bilo je to 2009. godine kada je na Nou Camp donio trofeje prvaka Španije, Kupa kralja, španskog Superkupa, Lige prvaka, Svjetskog klupskog prvenstva i UEFA-in Superkup.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Svaka sezona nakon one u kojoj sam s Barcelonom osvojio šest trofeja je bila neuspjeh", rekao je Guardiola.

Ovaj 48-godišnjak je nakon odlaska iz Barcelone radio u Bayernu i Cityju s kojim je osvajao titule u Njemačkoj i Engleskoj, ali od odlaska iz katalonskog diva nikako ne uspjeva da osvoji Ligu prvaka ili se plasira u finale elitnog takmičenja.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti