"Nemojte mi o Messiju, dobiću glavobolju..."
Foto: EPA

Ne voli ni razmišljati o Argentincu

"Nemojte mi o Messiju, dobiću glavobolju..."

S. Grebović

U Napulju ne žele još uvijek da razmišljaju o Barceloni.

Voljom kuglica u Nyonu u osmini finala Lige prvaka snage će odmjeriti Napoli i Barcelona.

Bez sumnje biće to veliki izazov za ekipu Gennara Gattusa u duelu u kojem je prvak Španije apsolutni favorit. Igrač Napolitanaca Mario Rui, izjavio je da će mu biti velika čast da se na terenu nađe sa velikanom kao što je Leo Messi.

"Ako bi sada krenuo unaprijed da razmišljam o Barceloni i Leu Messiju, dobio bi glavobolju. Mogu samo reći da imam sreće, jer je san svakog fudbalera da se nađe na istom terenu s njima i da igra protiv takvih igrača", rekao je Portugalac.

Napoli je u proteklom periodu preživio neke turbulentne trenutke, što je rezultiralo smjenom na trenerskoj poziciji jer je Gattuso zamijenio Carla Ancelottija nakon skoro pola godine.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Bio nam je potreban ovaj odmor, kako bismo napunili baterije. Dobro radimo i bićemo 100 odsto spremni. Svaki trener ima drugačiji način rada, prije smo radili kako je želeo Ancelotti, sada se moramo prilagoditi Gattusu i njegovom načinu vođenja tima", rekao je Rui.

Prva utakmica između Napolija i Barcelone na rasporedu je 25. februara na stadionu Sao Paolo u Napulju.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi