Cagliari nastradao u Torinu

Juventus novu godinu počeo partijom sezone, sjajni Ronaldo zabio hat-trick

Admin Čaušević

Juventus je 2020. godinu počeo ubjedljivim trijumfom. Bianconeri su u 18. kolu Serije A s 4:0 savladali Cagliari. Bh. reprezentativac Miralem Pjanić je odigrao kompletan meč na Allianz stadionu.

Domaći su imali terensku incijativu i posjed lopte, ali su teško stvarali prilike. Najbolju je imao Demirel. Štoper je u 36. minuti nakon centaršuta Pjanića iz kornera pogodio prečku.

Nastavak je počeo vodećim golom Juventusu. Ronaldo je u 49. minuti iskoristio grešku odbrane gostiju sa Sardinije, došao do lopte i rutinski matirao Olsena.

Nakon vodećeg Bianconeri su nastavili s napadima i stvaranjem prilika, ali je Cagliari mogao doći do izjednačenja. U 60. minuti prečku je pogodio Simeone.

Domaći su do drugog gola stigli u 67. minuti. Opravdano dosuđeni penal u pogodak je pretvorio Ronaldo. Prethodno je u kaznenom prostoru oboren Dybala.

Sve dileme oko pobjednika riješene su u 81. minuti kada je pogodio rezervista Higuaina, lopta je na putu ka golu zakačila i Clavana te tako prevarila Olsena.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Dvije minute kasnije nova lopta u mrežu ekipe sa Sardinije. Sjajni Ronaldo je loptu poslao ispod nogu Olsena te tako kompletirao hat-trick i tako stigao do svog 13. gola u sezoni.

Gledajući sva takmičenja Juventusu je ovo bila najbolja partija u ovoj sezoni i odlična najava za nastavak sezone nakon gubitka Superkupa od Lazija.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.