Real slavio nakon produžetka

Rudy Fernandez srušio Valenciju

Edmir Škorić

Real Madrid je tek nakon produžetka slavio protiv Valencije (85:78) u 16. kolu ACB lige.

Real je u svojoj dvorani uz dosta probema upisao 13. pobjedu i sada je ponovo izjednačen s Barcelonom na vrhu koja također ima omjer 13-3.

Domaćin je bolje otvorio meč, vodio je konstantno u prvom dijelu, a na prvu dvominutnu pauzu otišao je pri vodstvu 26:19.

I u drugoj četvrtini je Real uglavnom bio u vodstvu, ali je na poluvremenu bilo 40:40, a u trećoj dionici Valencia odlazi i na plus 13.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Djelovalo je kao da se Realu smiješi novi poraz, no dobra igra u završnici Kraljevima donosi produžetak u kojem slave s 9:2 i s ukupnih 85:78 upisuju novu pobjedu.

Rudy Fernandez je ubacio 22 poena, Campazzo je dodao 17 uz osam asistencija, dok je Causeur dodao 13, Thompkins 12, a Taylor 11 poena. Kod Valencije je Abalde ubacio 16, a Van Rossom 11 poena.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.