Real rutinski do pobjede u Villeurbanneu

Asvel nije mogao protiv jednog od favorita Eurolige

Real rutinski do pobjede u Villeurbanneu

Madridski Real večeras je bez većih problema slavio u francuskom Villeurbanneu protiv tamošnjeg Asvela rezultatom 87:77. 

Francuski tim je u ovoj sezoni ostavio sjajan dojam na svom parketu pa su u redovima francuskog prvaka gajili nadu da nakon nekoliko velikih skalpova za pojas mogu staviti i onaj madridskog Reala.

No ti snovi su se rasprsli već nakon prvog poluvremena kada se madridski tim uspio odvojiti na 15 razlike. Košarka koja je viđena u drugom poluvremenu bila je egal, no gosti su znalački i bez većih problema sačuvali zalihu osiguranu u prvom poluvremenu te nije bilo brige za novu pobjedu. Trey Thompkins predvodio je Real do pobjede s 20 poena, po 18 su dodali Jordan Mickey i Rudy Fernandez.

Domaći tim predvodio je nekadašnji francuski reprezentativac Charles Kahudi s 18 koševa. 

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi