Spominjali i tragično preminulog Jarquea

Treba ih žestoko kazniti: Orgijanje na tribinama navijača Barcelone!

Endin Čaušević

Proteklog vikenda Espanyol i Barcelona su remizirali u gradskom derbiju sa 2:2, a nekoliko dana kasnije i rezervne ekipe ovih timova su se sastale na stadionu Johan Cruyff.

Meč Barcelone B i Espanyola B našao se u centru pažnje sportske javnosti, ali ne zbog dobrog fudbala i lijepih poteza već zbog skandaloznog navijanja grupe navijača Barcelone.

Na ovom stadionu prvo se orilo skandiranje "Smrt Espanyolu", a zatim su čak počeli skandirati i nacistički pozdrav "Sieg heil". Međutim, tek kasnije su napravili gnusan potez koji je sve šokirao.

Grupa navijača Barcelone je dotakla dno kada su počeli da spominju tragično preminulog igrača Espanyola, Danija Jarquea, koji je bio dobar prijatelj s Andresom Iniestom.

"Ako Dani Jarque postigne gol, on će biti fantomski", orilo se s jednog dijela tribine.

Nakon ovog užasnog ispada oglasila se Barcelona, a iz kluba su poručili da će pronaći navijače koji su skandirali gnusne stvari i da će oni biti žestoko kažnjeni.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.