Iako nije postigao gol, Ibrahimović je danas svejedno ušao u historiju

Nevjerovatan podvig iskusnog napadača

Iako nije postigao gol, Ibrahimović je danas svejedno ušao u historiju

A. Čaušević

Prva povratnička utakmica u Milan za Zlatana Ibrahimovića nije protekla onako kako je to iskusni napadač zamislio ili planirao. 

Milan je na punom San Siru priredio još jedno loše iznenađenje svojim navijačima. Susret sa Sampdorijom završen je bez golova, a Ibrahimović je priliku za igru dobio u nastavku.

Iako nije uspio zatresti protivničku mrežu, Ibrahimović je danas svejedno uspio ući u historiju postavši prvi igrač koji zaigrao u četiri desetljeća.

Ibrahimović je 1999. godine igrao u seniorskom timu Malmea, u prvoj deceniji ovog milenija nastupao je za Ajax, Juventus, Inter i Barcelonu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

U minulom destljeću nosio je dresove Barcelone, Milana, PSG-a, Manchester Unitedai LA Galaxyja. Ovu dekadu je započeo kao član Rossonera.

Od zvučnih imena priliku da izjednače ovaj podvig imat će legendarni golmani Iker Casillas i Gianluigi Buffon koji su još uvijek aktivni igrači. 

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

andi
nadavat će se on golova sigurno još,100%.
3 1
andi
Šta je trebao uzet loptu i prdriblati sve dati gol.pa gdje je adaptacija,gdje su sve nove stvari,ma dat će 10 komada do kraja.
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi