Veliko pojačanje

Partizan je doveo dvostrukog NBA šampiona?

Čini se da je beogradski Partizan uspio kompletirati transfer Amerikanca Jamesa McAdooa (27). 

Ovaj košarkaš je danas i zvanično raskinuo ugovor sa ekipom Bešiktaša i već je registrovan kao član Partizana na zvaničnoj stranici EuroCupa što bi trebao biti dovoljan dokaz da je novi član kluba iz Humske.

Radi se o košarkašu koji ima NBA iskustvo obzirom da je nastupao za Golden State Warriorse i Philadelphia 76erse. U periodu dok je igrao za Ratnike osvojio je i dva NBA prstena. Ruku na srce, u tom periodu se nije mnogo naigrao je jer je prosječno bilježio po četiri minute na meču i postizao otprilike jedan poen.

Njegova karijera ide silaznom putanjom jer je nakon Philadelphije nastupao za Torino i Bešiktaš i sada je došao u Srbiju.

Inače, u dresu Bešiktaša prosječno je bilježio 10,9 poena i 9,3 skoka na deset utakmica u košarkaškoj Ligi šampiona, dok je u turskom prvenstvu bio na prosjeku od 8,5 poena i 6,6 skokova.

Očekuje se da bi već sutra mogao debitovati za Partizan koji igra u EuroCupu protiv Virtus Bologne.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.