James McAdoo u Partizanu

Beograđani se konačno pojačali pod obručem

James McAdoo u Partizanu

Dojučerašnji košarkaš istanbulskog Beskitasa James McAdoo novi je košarkaš beogradskog Partizana. 

Dolaskom ovog američkog krilnog centra konačno je završena velika saga oko novog pojačanja Beograđana pod košem.

Nakon što je klub stopirao transfer Jamela McLeana iz još nepoznatih razloga, pojavila se kombinacija s centrom Fenerbahcea Jeoffrey Lauvergnem, ali je sve špekulaciju opovrgnuo sam košarkaš na svom twitter profilu gdje se objavom zahvalio Partizanu na ponudi.

Konačno, krilni centar Besiktasa je prihvatio ponudu kluba koji vodi Andrea Trinichieri te će Partizan u nastavak borbe u ABA Ligi i Eurocupu biti jači za ovog košarkaša koji je s Golden State Warriorsima osvojio dva NBA prstena. 

Potražite više informacija na temu Eurocup:

Bivši student North Caroline je kroz G-League izborio dres Warriorsa u vrijeme njihovih najvećih uspjeha. Kasnije je nastupao ja Philadelphia 76-erse i njihovu razvojnu momčad da bi u 2019. godini potpisao za Besiktas. McAdoo je rođen 1993 godine a za Besiktas je u BCL zabijao u prosjeku 11 poena uz 9 skokova. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi