Pobjede Budućnosti, Partizana i FMP-a

ABA liga

Pobjede Budućnosti, Partizana i FMP-a

M. Šljivak

Tri utakmice 14. kola ABA lige odigrane su danas, a pobjede su ostvarile ekipe Budućnosti, Partizana i FMP-a.


Budućnost je uz dosta muke savladala kao gost Primorsku rezultatom 75:78.

U zaista zanimljovm meču Podgoričani su uspjeli u jednom trenutku da ispuste 20 poena prednosti, ali su na kraju ipak uspjeli da savladaju tim koji se nalazi u velikim problemima.

Ovo je za Budućnost 11. pobjeda u sezoni, a do nje ih je vodio Kilpartick sa 15 ubačenih poena. Kod Primorske Alen Hodžić je ubacio 23 poena, a bh. košarkaš Aleksandar Lazić imao je 11 poena i devet skokova.

Partizan je u Beogradu savladao Mornar 88:75.

Beogradski tim nije imao previše problema protiv ekipe iz Bara, a briljirali su Paige i Redding. Prvi je ubacio 19, a drugi 16 poena. Kod Mornara najefikasniji je bio Pullen sa 19 koševa.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

FMP je savladao Cibonu na svom parketu rezultatom 88:79.

Domaće je do trijumfa vodio Radanov sa 20 poena, dok je na drugoj strani Rebec ubacio 19.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi